Refund & Return Policy

Terdapat 2 kes untuk PEMBETULAN & PULANGAN:

1. Anda TUKAR FIKIRAN

2. Anda menerima BARANG ROSAK.

Pertukaran

1. Nak tukar? Tentu. Tiada masalah. Kami ingin mengingatkan anda untuk mengukur dan memeriksa dimensi yang diberikan sebelum menghantar pesanan anda.
Kerana pertukaran barang mungkin melibatkan beberapa kos kepada anda.
Kami menerima pertukaran barang dalam tempoh 30 hari selepas tarikh pembelian. Barang-barang mesti dipulangkan dalam bungkusan asal – TIDAK DIGUNAKAN, TIDAK DICUCI dengan bungkusan asal yang utuh.

Sebarang kos untuk pulangan/caj penghantaran mesti dibayar oleh pelanggan. Seperti apabila anda membeli di kedai fizikal, apabila anda ingin menukar barang, anda mesti datang ke kedai semula, betul kan 🙂
Dalam beberapa kes, Ellfie Collection juga menerima permintaan pertukaran saiz/warna TETAPI dengan bayaran tambahan sebanyak RM5.00 setiap bungkusan sebagai yuran pemprosesan dan RM8 sebagai yuran pos. Ya, mungkin ada beberapa kesulitan untuk menukar. Tetapi kami akan berusaha sebaik mungkin untuk memenuhi keperluan anda dengan bayaran yang minima.

2. Apa? Barang rosak??!!
Sekiranya anda menerima barang rosak, sila hubungi kami terus melalui e-mel.
Kami akan menggantikan barang-barang tersebut TANPA SEBARANG CAJ secepat mungkin. Tiada kos tambahan akan dikenakan kepada anda.
*Dasar kami berkuat kuasa selama 30 hari selepas pembelian anda. Jika 30 hari telah berlalu sejak pembelian anda, maaf kami tidak dapat menawarkan sebarang pemulangan atau pertukaran. Untuk layak mendapatkan pertukaran, barang anda mesti tidak digunakan/tidak dicuci/tidak dipakai dan dalam keadaan yang sama seperti yang anda terima.

Pemulangan Wang

1. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak membenarkan pemulangan wang secara tunai.

2. Jika anda tukar fikiran, anda boleh menjual semula barang tersebut kepada rakan-rakan anda 🙂

Sekiranya barang yang anda pesan sudah habis stok, anda boleh menukar kepada barang lain.
Mungkin ada beberapa kes di mana anda tidak mahu apa-apa pada masa ini?
Tidak mengapa. Kami akan memproses pemulangan dalam bentuk KREDIT KEDAI.
Apa maksudnya? Anda boleh menggunakan kredit tersebut untuk membeli barang lain di laman web Ellfie Collection pada masa akan datang 🙂

Mengalami masalah dengan proses pertukaran anda?
Sila e-mel kepada kami di: hello@ellfiecollection.com
Barangan Jualan
Hanya barang berharga biasa layak untuk pemulangan atau pertukaran, malangnya barang jualan tidak boleh dikembalikan atau ditukar.
Sila baca penerangan produk dan baca semua butiran sebelum membuat pembayaran.
Kad Hadiah
Kami tidak menawarkan Pemulangan atau Pertukaran untuk Kad Hadiah.